Att sammanfoga en av naturens vackraste metaller med pärlor från skogens konung resulterar i en unik produkt. En kollektion ekologiska smycken, som kombinerar silvrets skinande renhet med älgens mytomspunna egenskaper. När du använder ett av dessa smycken bär du med dig den klokhet, styrka, och skönhet som älgen besitter. När du skänker ett av dessa smycken till en speciell person förmedlar du även en känsla av vad smycket står för - det unika.

Jöjje Jöjje, Svaneberg of Sweden
Jöjje, Svaneberg of Sweden

“Älgen - skogarnas konung står som symbol för klokhet, styrka, skönhet och virilitet.”

Ute på markerna där jag bor går vilda djur ända in på stugknuten. Älg och rådjur trivs i vår omgivning. Vackert ovalt formad spillning är beviset på deras visit och jag gläds över att ha dem i min närhet.
Soliga, torra dagar går jag ut för att leta. Har jag tur så ligger pärlorna där och väntar på mig.
Genom behandling (sterilisering) och förädling kombinerat med silver skapas ett unikt smycke att bära. Inget är det andra likt.
“De är utformade av naturen och förädlade av mig.”


Älg

Naturen är fantastisk — och jag har förmånen att bo mitt i den.

Här finns skog, öppna fält och ett halvt uppvuxet kalhygge där älgar och rådjur trivs. Hararna skuttar förbi. Räven ser jag oftast bara som en skugga med lysande ögon och lång svans. Jag ser även beviset på djurens besök genom spillningen de lämnar efter sig. Älgarnas spillning har form av "pärlor" ävenså rådjurens men då mycket mindre. Vid närmare betraktelse ser jag att pärlorna är vackra till både form, struktur och färg. Olivformade fasta pärlor i allt från ljusaste beige till mörkaste brunt ibland nästan svart.
- Som riktiga smyckestenar!

Jag började samla på dem, torka dem och undersöka möjligheterna att på något sätt använda dem för att göra smycken. Hur jag skulle göra var inte självklart, men efter lite experimenterande och klurande så började processen ta form.

Och här står jag nu, med en kollektion designade smycken.
Utformade av naturen - förädlade av mig.Klicka på bilderna för att se dem större:Älgen - skogarnas konung. Unika smycken utformade av naturen - förädlade av mig

Perfekta presenter och julklapp till den jakt- och naturintresserade och till den som tror sig ha allt.

Alla smyckeutformningar är till försäljning om inte annat anges. Botanisera gärna runt bland smyckena. Ser du något du gillar så och sänd mig ett mail med din beställning. Prisbilden ser du längst ner på sidan.

Varje smycke är handgjort och vissa perioder är högsäsong och därför kan leveranstiden variera. Så tänk på att vara ute i god tid. Vid beställning av ring, glöm inte att ange ringstorlek. Porto samt postförskottsavgift tillkommer.

Eftersom min ambition är att göra varje smycke unikt tillkommer nya utformningar ständigt. Ibland är variationerna små, ibland stora. Alla smycken är därför individuellt utformade och unikt numrerade samt även stämplade med JSofS där det är möjligt.

Just nu finns följande produkter

För män:

För kvinnor:

Återförsäljare

Wester & Kompani
Köpmangatan 3
111 31 Stockholm
Karta

Press

Artikel i Modemagasinet Ecocolo, Japan, No 40, aug. 2009

Produktinformation

Smycken gjorda av älgens spillning:
Spillningen är steriliserad och påvisar ingen växt av bakterier vid mikrobiologisk, klinisk undersökning. Analysrapport utförd av Lantmännen AnalyCen AB (www.analycen.se), journalnummer VM002229-08.

Sterlingsilver (925/000) och/eller finsilver (999/000).


Nike Air Max 90 Sverige,Billiga Fotbollströjor,Nike Free Run Sverige,Botas de futbol baratas,Billiga Christian louboutin Skor,Moncler jacka dam,Canada Goose väst rea,ghd Baratas Outlet,Botas UGG outlet españa,Herve Leger stockholm,Chaquetas Moncler mujer,Canada Goose mujer españa,Planchas GHD españa